Belo meso iz rerne

Mekano i sočno belo meso, gde se svaka tračica mesa odvaja jedna od druge. Idealan a pri tome brzi veoma lak način da zadivite sve koji su navikli da im belo meso poslužuju suvo i tvrdo.
belo meso iz rerne
Sastojci:
1 kg belog mesa ili 8 – 9 šnicli belog mesa
1 kašika suvog začina
200 ml pavlake za kuvanje ili slatke pavlake
200 ml mleka
1 kašika brašna
50 ml ulja
prstohvat, dva soli
peršunov list
prstohvat sušenog bosiljka
Priprema:
Deblje komade mesa malo samo izlupati čekićem.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Vatrostalnu tepsiju pouljiti pa poslagati meso.
Umutiti pavlaku, mleko, suvi začin, so, brašno peršun i bosiljak i preliti sve preko mesa.
Prodrmati tepsiju da sve lepo ” legne”, ako neko parče malo viri napolje pomeriti, umočiti u preliv.
Staviti da se peče oko 70 minuta, zavisno koliko pečeno volite.
Poslužiti toplo.
Prijatno.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Divlji kesten u rakiji kao lek – RECEPT ZA VENE, KAPILARE, HEMOROIDE…

SOČNA SCHWARZWALD TORTA

BALKAN U ŠOKU Rada Manojlović pokušala samoubistvo?!