Italijanska piletina i mamine kiflice
Sastojci
600 g brašna
1 suvi kvasac
1 prašak za pecivo
so
2 žumanca
3 dl mleka
1,5dl ulja
Za fil:
200 g svežeg sira
1 jaje
Za posipanje:
200 g margarina sa puterom
100 g semenki suncokreta i susama
U činiji pomešati brašno, kvasac, prašak za pecivo i so. Dodati mleko, ulje i žumanca i zamesiti glatko testo. Podeliti na 3 dela, svaki deo razviti u krug i iseći na trouglove. Nadev napraviti od sira i celog jajeta. Nadev staviti na dno trougla i zamotati. Kiflice slagati na pleh sa papirom za pečenje, premazati belancem i posuti semenkama. Margarin narendati preko kiflica. Ostaviti kiflice da se dignu pola sata, pa peći na 180° stepeni 25min.
Italijanska piletina
800 g pilećih bataka
1 glavica crvenog luka
8 čenova belog luka
2 crvene paprike
1 paradajz
1 manja konzerva pelata
400 g pasulja iz limenke
maslinovo ulje
100 g prezli
100 g parmezana
1 dl belog vina
1 kašičica slatke mlevene začinske paprike
1 kašičica ljute mlevene začinske paprike
sitno seckani sveži peršun, mirođija, bosiljak
Pileći batak začiniti solju i paprikom i ostaviti 2 sata da se marinira. U tiganju zapeći sa svih strana da porumeni, pa ga skloniti na odvojen tanjir. U istom tiganju luk i papriku sečenu na rezanca zapeći, pa naliti pelat paradajzom i paradajzom na kockice. Začiniti sa belim lukom i belim vinom, te prokuvati još par minuta. Vratiti piletinu i dodati pasulj i belo vino. Zgusnuti parmezanom i prezlama. Poslužiti i posuti mešavinom svežih začinskih biljaka. Servirati uz pire krompir pojačan belim lukom.
600 g brašna
1 suvi kvasac
1 prašak za pecivo
so
2 žumanca
3 dl mleka
1,5dl ulja
Za fil:
200 g svežeg sira
1 jaje
Za posipanje:
200 g margarina sa puterom
100 g semenki suncokreta i susama
U činiji pomešati brašno, kvasac, prašak za pecivo i so. Dodati mleko, ulje i žumanca i zamesiti glatko testo. Podeliti na 3 dela, svaki deo razviti u krug i iseći na trouglove. Nadev napraviti od sira i celog jajeta. Nadev staviti na dno trougla i zamotati. Kiflice slagati na pleh sa papirom za pečenje, premazati belancem i posuti semenkama. Margarin narendati preko kiflica. Ostaviti kiflice da se dignu pola sata, pa peći na 180° stepeni 25min.
Italijanska piletina
800 g pilećih bataka
1 glavica crvenog luka
8 čenova belog luka
2 crvene paprike
1 paradajz
1 manja konzerva pelata
400 g pasulja iz limenke
maslinovo ulje
100 g prezli
100 g parmezana
1 dl belog vina
1 kašičica slatke mlevene začinske paprike
1 kašičica ljute mlevene začinske paprike
sitno seckani sveži peršun, mirođija, bosiljak
Pileći batak začiniti solju i paprikom i ostaviti 2 sata da se marinira. U tiganju zapeći sa svih strana da porumeni, pa ga skloniti na odvojen tanjir. U istom tiganju luk i papriku sečenu na rezanca zapeći, pa naliti pelat paradajzom i paradajzom na kockice. Začiniti sa belim lukom i belim vinom, te prokuvati još par minuta. Vratiti piletinu i dodati pasulj i belo vino. Zgusnuti parmezanom i prezlama. Poslužiti i posuti mešavinom svežih začinskih biljaka. Servirati uz pire krompir pojačan belim lukom.
Primjedbe
Objavi komentar