SARAJEVSKI SAHAN :) JELO KOJE CE VAS UVIJEK PRIJATNO IZNENADITI U ASCINICAMA SERVIRANO U MALE SAHANE…
Sastojci
500 gr fasiranog mesa
1 casa skuhane rize
1 kriska hljeba namocenog u mlijeko
1 jaje
2 supene kasike isjeckanog persuna i mrkve
po ukusu vegete
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 mala kasikica Aleve paprike
1 kasika paradajz pirea
1 govedja kocka
700 ml vode
Povrce :
8 paprika
4 paradajza
2 tikvice
20 listova japraka
2 velike mrkve
cijeli listovi persuna
Vi mozete dodati jos luk..Tako sto cete ga puniti…
Priprema
1.
Svo povrce dobro oprati…
Tikvice izrezati na tri dijela pa izdubiti…
Paradajz odrezati vrh isto ga izdubiti…
Paprike ocistiti od petiljki i sjemenki…
Mrkvu izrezati na kriskice…
2.
Japrak malo pprokuhati u kipucoj vodi….Da odmekne lakse je sa njim tada raditi…
3
U posebnu posudu staviti fasirano,jaje,hljeb koji smo ocijedili od mlijeka,rizu,persun i mrkvu,vegetu,so,biber i alevu papriku..
Dodajte i gavicu izrendanog crvenog luka kao i tri cehna bijelog luka…Ja to nisam navela u recepticu jer sam pravila bez luka..Po zelji mog muza….Vi dodajte sigurno ce dat car ukusu…
4.
U serpu naspite 700 ml vode i prokuhajte u njoj govedju kocku…
5.
U drugoj serpi na malo putera proprzite kasiku paradajz pirea i malu kasikicu aleve paprike…
6.
Kad to dvoje zacvrci u to nasuti godvedji temeljac i pustiti da prokuha…Ostaviti jer ce vam biti potrebno kao saft ..
7.
Sada polahko svako povrce jedno po edno punite filom od mesa i redajte u dublju tespiju sa poklopcem…
8.
Sve poredajte jedno do drugog…Sarmice od japraka uvijte i isto dodajte….A mrkvu izrezanu na kriske stavite uzduz—
9.
Peci u zagrijanoj rerni oko 50 minuta na 250 C…
S tima da nakon15 minuta pecenja dodate temeljac koji ste pripremili..
10.
Kad povrce omeksa i bude gotovo servirajte i uzivajte u raznim ukusima koji su se spojili u jedan..
Posluživanje
Posluziti uz kasiku pavlake…
Bujrum !!!!
500 gr fasiranog mesa
1 casa skuhane rize
1 kriska hljeba namocenog u mlijeko
1 jaje
2 supene kasike isjeckanog persuna i mrkve
po ukusu vegete
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 mala kasikica Aleve paprike
1 kasika paradajz pirea
1 govedja kocka
700 ml vode
Povrce :
8 paprika
4 paradajza
2 tikvice
20 listova japraka
2 velike mrkve
cijeli listovi persuna
Vi mozete dodati jos luk..Tako sto cete ga puniti…
Priprema
1.
Svo povrce dobro oprati…
Tikvice izrezati na tri dijela pa izdubiti…
Paradajz odrezati vrh isto ga izdubiti…
Paprike ocistiti od petiljki i sjemenki…
Mrkvu izrezati na kriskice…
2.
Japrak malo pprokuhati u kipucoj vodi….Da odmekne lakse je sa njim tada raditi…
3
U posebnu posudu staviti fasirano,jaje,hljeb koji smo ocijedili od mlijeka,rizu,persun i mrkvu,vegetu,so,biber i alevu papriku..
Dodajte i gavicu izrendanog crvenog luka kao i tri cehna bijelog luka…Ja to nisam navela u recepticu jer sam pravila bez luka..Po zelji mog muza….Vi dodajte sigurno ce dat car ukusu…
4.
U serpu naspite 700 ml vode i prokuhajte u njoj govedju kocku…
5.
U drugoj serpi na malo putera proprzite kasiku paradajz pirea i malu kasikicu aleve paprike…
6.
Kad to dvoje zacvrci u to nasuti godvedji temeljac i pustiti da prokuha…Ostaviti jer ce vam biti potrebno kao saft ..
7.
Sada polahko svako povrce jedno po edno punite filom od mesa i redajte u dublju tespiju sa poklopcem…
8.
Sve poredajte jedno do drugog…Sarmice od japraka uvijte i isto dodajte….A mrkvu izrezanu na kriske stavite uzduz—
9.
Peci u zagrijanoj rerni oko 50 minuta na 250 C…
S tima da nakon15 minuta pecenja dodate temeljac koji ste pripremili..
10.
Kad povrce omeksa i bude gotovo servirajte i uzivajte u raznim ukusima koji su se spojili u jedan..
Posluživanje
Posluziti uz kasiku pavlake…
Bujrum !!!!
Predivno
OdgovoriIzbriši