Zebra kolač sa čokoladom
Pravila sma već ovaj kolač ali bez čokolade. Ovako na prvu sliku baš je mljac i sigurno ću ga opet praviti i to baš na ovaj način. Fotografija i recept Božice Cundeković.
zebra kolac
Sastojci – mera je šolja od 200 ml :
4 jaja
200 ml šećera
200 ml ulja
200 ml mleka
400 ml brašna, oštrog
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
2 kašike kakaoa
2 kašike vrele vode
Odgore:
100 gr čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Belanca ulupati sa prstohvatom soli, pa dodati šećer i opet mutiti.
Zatim dodati žumanca.
Lagano umešati varjačom brašno.
Zatim dodavati mleko, ulje, pa prašak za pecivo i vanilin šećer.
Kakao razmutiti u vreloj vodi.
Podeliti smesu na dva dela pa u drugu umešati kakao i vodu.
Stavljamo tri kašike žute smese pa u krug 3 kašike tamne smese, sve dok obe smese ne potrošimo šaramo kolač u krug ( slika )
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Oečen zebra kolač ohladiti za odgore staviti preliv.
Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja ali da ne provri. Ubaciti komadiće čokolade i mešati dok se ne otopi.
Tim prelivom preliti kolač i ostaviti da se stegne.
zebra kolac
Sastojci – mera je šolja od 200 ml :
4 jaja
200 ml šećera
200 ml ulja
200 ml mleka
400 ml brašna, oštrog
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
2 kašike kakaoa
2 kašike vrele vode
Odgore:
100 gr čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Belanca ulupati sa prstohvatom soli, pa dodati šećer i opet mutiti.
Zatim dodati žumanca.
Lagano umešati varjačom brašno.
Zatim dodavati mleko, ulje, pa prašak za pecivo i vanilin šećer.
Kakao razmutiti u vreloj vodi.
Podeliti smesu na dva dela pa u drugu umešati kakao i vodu.
Stavljamo tri kašike žute smese pa u krug 3 kašike tamne smese, sve dok obe smese ne potrošimo šaramo kolač u krug ( slika )
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Oečen zebra kolač ohladiti za odgore staviti preliv.
Zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja ali da ne provri. Ubaciti komadiće čokolade i mešati dok se ne otopi.
Tim prelivom preliti kolač i ostaviti da se stegne.
Primjedbe
Objavi komentar