Brzi plazma kolač
Kada vam se jeden nešto slatko, kremasto, a brzo odlično će doći ovaj brzi kolač. Plazma nije isključiva, može da se koristi i bilo koji keks koji imate kod kuće, pa čak i mleveni, da se posipa deblji sloj.
Sastojci:
600 ml mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
3 kašike šećera ( ili po ukusu )
80 gr margarina
100 ml slatke pavlake
300 gr plazma keksa
malo mleka za umakanje keksa
Priprema:
Podeliti keks na tri jednaka dela, gomile, pa što vam preostane ( 2 – 4 kom ) ostaviti za donji red. Ili raspodeliti na tri dela keks koji imate.
Umutiti puding, šećer i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Kada provri zakuvati puding i mešati.
Kada se zgusnulo skloniti sa vatre, dodati iseckan margarin i mešati dok se sve ne sjedini, zatim dodati neumućenu slatku pavlaku ( tako u tečnom stanju ) i opet mešati dok se ne sjedini.
U kalup staviti kesu pa staviti nekoliko kašika fila, premazati, pa zatim poslagati red plazma keksa umočenog u mleko.
Odmah sipati deo fila, opet red keksa i preostali fil. Odgore red plazma keksa i to ona veća gomila.
Zamotati preko ostakom kese koja viri i staviti u frižider.
Može da se jede posle sat ipo, dva, ali najbolje bi bilo da odleži do ujutro ( ali to kod nas nije bio slučaj ) moglo je da se jede isto veče/ noć…šta zna glad kad je ponoć 😉
Prijatno!
Sastojci:
600 ml mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
3 kašike šećera ( ili po ukusu )
80 gr margarina
100 ml slatke pavlake
300 gr plazma keksa
malo mleka za umakanje keksa
Priprema:
Podeliti keks na tri jednaka dela, gomile, pa što vam preostane ( 2 – 4 kom ) ostaviti za donji red. Ili raspodeliti na tri dela keks koji imate.
Umutiti puding, šećer i malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Kada provri zakuvati puding i mešati.
Kada se zgusnulo skloniti sa vatre, dodati iseckan margarin i mešati dok se sve ne sjedini, zatim dodati neumućenu slatku pavlaku ( tako u tečnom stanju ) i opet mešati dok se ne sjedini.
U kalup staviti kesu pa staviti nekoliko kašika fila, premazati, pa zatim poslagati red plazma keksa umočenog u mleko.
Odmah sipati deo fila, opet red keksa i preostali fil. Odgore red plazma keksa i to ona veća gomila.
Zamotati preko ostakom kese koja viri i staviti u frižider.
Može da se jede posle sat ipo, dva, ali najbolje bi bilo da odleži do ujutro ( ali to kod nas nije bio slučaj ) moglo je da se jede isto veče/ noć…šta zna glad kad je ponoć 😉
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar